Ofte stillede spørgsmål. FAQ med mere.

Ofte stillede spørgsmål

Kan vi få billederne uredigerede? -og hvor mange får vi?

Igennem årene er jeg stødt på rigtig mange gode spørgsmål, og jeg har samlet et par af de hyppigste her. Du har sikkert en masse andre, og dem kan vi tage, når vi mødes første gang. Man plejer jo at joke lidt med, at der ikke findes dumme spørgsmål, og det er der heller ikke. De fleste danske bryllupper ligner hinanden under en eller anden form, og jeg har hørt det meste før. Så bare tag det roligt.

“Hvornår skal vi booke vores bryllupsfotograf?”

Det vil være en fordel at gøre det så hurtigt som muligt.

Der kan i perioder være mange bryllupper, det drejer sig om månederne juni, juli og august.

Så snart du kender datoen og kirken, hvor du vil giftes,
så tøv ikke med at kontakte mig.
Jeg arbejder ikke med forudbetaling og den slags, så bare kom i gang.

”Hvor lang tid går der, før billederne bliver leveret?”

Når jeg er kommet hjem fra jeres bryllup, vil jeg hurtigst muligt gennemgå billederne, vælge dem ud, som jeg vil arbejde videre med samt tage en backup af hele dagen. Så kan vi alle sove roligt om natten. Efter dette bliver billederne gennemgået én gang til og redigeret.

Afhængig af, hvor vi er i sæsonen, og hvor længe, jeg har været med på dagen, tager dette mellem én uge og tre uger. Jeg bestræber mig på at gøre det så hurtigt som muligt, men kvalitet tager tid. På vores første møde taler vi om det, og har du nogle specielle ønsker, så lad os få aftalt det.

”Kan vi få alle råbillederne?”

Det korte svar er nej!

Mange har stillet dette spørgsmål, og det er helt forståeligt.

Jeg plejer at sammenligne det med at bede mesterkokken om at handle alle de gode råvarer ind og så ellers selv stå for den tre-retters menu.

At hyre en bryllupsfotograf er en tillidssag. Den tillid betyder blandt andet, at jeg som fotograf ved, hvor der i løbet af dagen er størst chance for at få det helt rigtige billede. Men derfor afholder det mig ikke for at forsøge mig andre steder.

Det samme gælder for redigeringen. De fleste fotografer har deres egen stil og look, som også er en stor del af det, du betaler for. Derfor giver det heller ingen mening at udlevere en kæmpe stak raw-billeder, som tit er kedelige og uden meget liv.

Vi taler om det på vores møde, så vi får afstemt alle forventninger.

“Hvor mange billeder får vi?“

Et meget reelt spørgsmål, lidt i stil med det omkring rå-filerne.
Jeg har altid haft det svært med at sætte tal på, hvor mange billeder, du får.

Det afhænger naturligvis af, hvor meget tid jeg bruger på brylluppet. Det siger sig selv.
Men 10-20 pct. af råmaterialet plejer at passe meget godt.

Jeg vil hellere levere kvalitet fremfor kvantitet. Jeg tror også, at du i sidste ende hellere vil have færre spektakulære og gode bryllupsbilleder frem for end en kæmpe stor stak usorterede billeder.

“Får vi dem printet?“

Jeg har ikke printede billeder med i nogle af pakkerne, men jeg anbefaler, at man vælger 5-10 stykker og får dem printet i stort format. Af de billeder, som jeg leverer, vil du også få en version eksporteret med den rette farveprofil, der passer til de fleste leverandører. Jeg hjælper gerne med det. Der er stadig noget magisk ved at sidde med printede billeder.

“Laver du så et lækkert bryllupsalbum?“

Jeg har lavet et par stykker og er stadig ved at teste forskellige leverandører af bryllupsalbums af. Er det noget, du ønsker, taler vi om det. Lidt i stil med ovenstående er der noget originalt ved at have et flot album frem for en mappe på computeren, som man aldrig rigtig ser på igen. Smukke billeder fortjener at blive præsenteret pænt.

“Må man fotografere i kirken?“

Ja og nej. Tit og ofte har præsten fulgt med tiden og ved godt, at det er svært at forbyde gæster at fotografere under vielsen. Normalt vil det være sådan, at jeg får lov at fotografere alt det, jeg vil før og efter vielsen. Vi er nødt til at respektere kirkens etikette, men man kan komme langt med et smil og godt humør. Det viser sig ofte ikke at være det store problem. Men får jeg lov til at lege løs, vil det naturligvis gøre billederne mere spændende. Det vil dog aldrig være sådan, at jeg tager fokus fra vielsen. Men igen. Lad tage en snak om, hvordan du måske selv kan påvirke det ved dit første møde med præsten.